CBDolie voor de racefiets?

CBDolie voor de racefiets?

Wanneer je wakker wordt op zondagochtend zie je meteen door het raam dat het lekker weer is. De zon schijnt. Een lekkere temperatuur, niet te warm en niet te koud. Een lekker briesje. Je weet: dit is fantastisch weer voor een fietstochtje.

Dit is geen fietstochtje voor ouderen, maar flink wat kilometers maken op de racefiets. Het zijn geen tochtjes door de velden rond het dorp, even naar het volgende dorp fietsen of naar het dichtstbijzijnde stadje. Nee, racefietsen gaat om echte kilometers.

Bijvoorbeeld de rivier volgen tot een prachtig dorpje waar je even kunt bijkomen, eten en drinken. Vervolgens stap je weer op de fiets terug waarbij je natuurlijk de andere kant van de rivier pakt. Of even met de racefiets naar je ouders toe. Zij wonen 50 kilometer bij je vandaan, maar dat is voor jou en je racefiets een ‘piece of cake’. De terugweg is in dit geval altijd moeilijker, maar ach. Even doortrappen! Het racefietsen gaat niet alleen om je grenzen te ontdekken, maar om deze te overschrijden. De pijn eruit te fietsen. Gewoon door te gaan, door te duwen en de snelheid te behouden.

Fietsen in groepen

cbdolieIn groepen fietsen werkt zeer stimulerend. Het fietsen in een groep zorgt er namelijk voor dat je elkaar kunt stimuleren, pushen en pullen. Wanneer je in je eentje sport, gooi je sneller de handdoek in de ring dan wanneer je in een groep sport. De groep zorgt namelijk voor groepsdruk en deze groepsdruk werkt erg stimulerend.

Bij racefietsen kun je bovendien in elkaars wiel gaan fietsen. De snelheid van je maat die voor je fiets zorgt voor een soort windkracht die de persoon die achter hem in zijn wiel fietst als het ware meetrekt. Wanneer je dus in het wiel van de persoon voor je fietst, kost het je minder kracht en energie.

Je ziet bij de Tour de France dat men in het peloton, maar ook in de leidende groepen, in een lange rij fietst waarbij de wielen elkaar net niet raken. In deze rij van fietsers, gebruikt de voorste fietser dus het meeste energie, want deze wordt niet voortgetrokken door de persoon voor hem of haar. De voorste persoon dient helemaal voluit te gaan om de snelheid van de hele groep te behouden en het liefst te verhogen. Wanneer hij of zij helemaal stuk is, geeft hij of zij zijn of haar positie over aan de volgende en zakt hij of zij af naar de laatste plek in de groep. Wanneer hij of zij deze laatste plek heeft bereikt, sluit hij of zij gewoon weer aan in het wiel van de persoon voor hem of haar fietst.

CBDolie om de fietsketting te smeren?

Hetgeen wat een fietstocht het meest kan verzieken, is een lekke band of een ketting die eraf ligt. Je verliest dan namelijk meteen de snelheid en power die je had. De vraag is of CBDolie van cbdwietolieshop.nl wellicht een goede olie is voor het smeren van je wielen en fietsketting. Ik zou het eigenlijk niet precies weten, maar vermoed dat er geen bijzondere kwaliteiten zitten in CBDolie voor het smeren van de fietsketting. Gewone olie is overigens een stuk vetter en werkt waarschijnlijk beter. CBDolie is meer bestemd voor lichamelijke klachten in plaats van voor de fiets.

CBD olie voor je fiets is dus het proberen waard, maar er zijn ook andere mogelijkheden voor als je fiets het niet meer doet. Wil je daar meer over lezen? Lees dan meer in mijn andere post en klik hier.